energiearmoede

Energiearmoede

Ruim een half miljoen huishoudens in ons land leeft in energiearmoede: ze hebben hoge energiekosten, wonen meestal in een huis dat niet goed is geïsoleerd en hebben een laag inkomen. Het gaat om 550.000 huishoudens, zo’n 7% van het totaal. Dit blijkt uit TNO-onderzoek van vorig jaar oktober (2021). Gebaseerd op cijfers van het CBS is er onderzoek gedaan naar aard, omvang en regionale spreiding van de energiearmoede in ons land. 

Binnen de groep van energiearme huishoudens hebben ongeveer 250.000 huishoudens én een relatief laag inkomen én een woning met lage energiekwaliteit én hoge energiekosten. Daarnaast zijn er naar schatting ongeveer 140.000 huishoudens met verborgen energiearmoede; dit zijn mensen die vanwege financiële problemen minder energie consumeren dan ze zouden willen.

Energiebesparende maatregelen

Wil je graag een energiecoach op bezoek, om je te helpen met kleine energiebesparende maatregelen en om te weten wat je kunt doen om je energieverbruik omlaag te krijgen? Stuur een e-mail naar .


Het vervolg van de tekst is alleen in te zien door leden.

Je moet ingelogd zijn om de rest van de inhoud te bekijken. Alsjeblieft . Geen lid? Join Us

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan even contact op via .