Kijk tips

Kijk-tips

Tuin bezaaid met isolatiebolletjes: wie is verantwoordelijk?

Radar 12 maart 2023

Spouwmuurisolatie is mateloos populair. Zeker nu de energie- en gasprijzen hoog zijn, is de investering al snel terugverdiend. Een van de veel gebruikte isolatiematerialen zijn EPS-parels. Bij Paul en Hans ging het mis: al jaren vinden zij plastic bolletjes in hun tuin. “Een milieuramp in wording”.

Veel schimmelproblemen in sociale huurwoningen, wat doen woningcorporaties?

Kassa 12 maart 2022

Schimmel in je huis is niet alleen vies en vervelend, maar ook nog eens slecht voor je gezondheid. Maar liefst één op de drie sociale huurwoningen heeft schimmel. En woningcorporaties leggen de verantwoordelijkheid regelmatig bij de bewoner neer, zonder onderzoek te doen naar de oorzaak.

Bekijk het fragment


Stress door hoge energierekening, deze coach geeft nuttige tips

Omroep Gelderland 6 februari 2022

Energiecoach Pieter van der Kaaij op Omroep Gelderland Edem Jenessi heeft energiecoach Pieter gevraagd om hulp, ze vertelt in dit filmpje op Omroep Gelderland wat dit voor haar betekent.


Webinar Energiearmoede in de warmtetransitie

Webinar 18 januari 2022, CE Delft

Op dinsdag 18 januari 2022 gaf CE Delft een webinar voor gemeenten om het onderzoek ‘Energiearmoede in de warmtetransitie’ toe te lichten.

Het webinar werd ingeleid door Frans Rooijers, directeur van CE Delft. Projectleider en onderzoeker Katja Kruit presenteerde de maatregelen die zijn onderzocht en welke het meest effectief bijdragen aan het tegengaan van energiearmoede én aan de warmtetransitie. Jasper van Commenee (gemeente Leeuwarden) lichtte de aanpak van de gemeente Leeuwarden om energiearmoede tegen te gaan toe.

Terugkijken Webinar Energiearmoede in de warmtetransitie (CE Delft)


Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan even contact op via .