in het nieuws

Energiecoaches en ambassadeurs in de media

Vooraf

Op deze pagina gaan we bijhouden hoe Energiecoaches en Energieambassadeurs Nijmegen in het nieuws kwamen… Graag even een berichtje naar als het nog niet hier vermeld is (graag met een openbare link, indien die niet beschikbaar is graag een scan in een jpg of pdf-bestand).


Energiezuinig wonen. Minder is meer.

Avond georganiseerd door het Architectuur Centrum Nijmegen – 8 maart 2023.

In het tweede deel van de avond ging Spierings in gesprek met Loes van Wersch, regisseur verduurzamen bebouwde omgeving (gemeente Nijmegen) en energiefixer Joost Smit over de aanpak van energie-armoede, door bewoners te helpen die het zwaarst getroffen worden door de energiecrisis: degenen met weinig te besteden die wonen in slecht geïsoleerde huizen.

Gespreksleider Silke Spierings in gesprek met Loes van Wersch, regisseur verduurzamen bebouwde omgeving (gemeente Nijmegen) en energiefixer Joost Smit.

Joost Smits wordt hier energiefixer genoemd, maar hij is in feite de Projectcoördinator Energiearmoede en is aldus betrokken bij de Energiefixers.


Stress door hoge energierekening, deze coach geeft nuttige tips

Omroep Gelderland 6 februari 2022

Energiecoach Pieter van der Kaaij op Omroep Gelderland Edem Jenessi heeft energiecoach Pieter gevraagd om hulp, ze vertelt in dit filmpje op Omroep Gelderland wat dit voor haar betekent.


Geld én het milieu sparen met de Energiecoach

De Brug, 12 maart 2022

EC in de Brug
zie op pagina 19: MEEDOEN IN NIJMEGEN

OekraïneChallenge: geen verwarming meer aan tot de zomer, maar toen ging het sneeuwen

Gelderlander, 2 april 2022

Niels Verstappen
Onze energieambassadeur Niels Verstappen

#OekraïneChallenge: geen verwarming meer aan tot de zomer, maar toen ging het sneeuwen | De beste verhalen van dit weekend | gelderlander.nl

(Kun je het artikel niet lezen, stuur even een mailtje naar )


Steeds meer mensen leven in armoede: ‘Komt golf op ons af’

Omroep Gelderland, 9 april 2022, energiecoach Joost Smits aan het woord!

Steeds meer mensen leven in armoede: ‘Komt golf op ons af’ – Omroep Gelderland (gld.nl)

De armoede in Gelderland neemt de komende maanden sterk toe, vrezen veel instanties die zich bezighouden met schuldhulpverlening. Dat geldt niet alleen voor huishoudens op het sociaal minimum. Ook mensen met een middeninkomen en weinig of geen financiële reserves kunnen in de problemen komen.

De problemen komen door hoge prijzen voor onder meer voedsel en energie. “Er komt een grote golf op ons af”, zegt energiecoach Joost Smits van het Huis van Compassie in Nijmegen.


Pluim voor Klussenteam van Huis van Compassie

De Brug, 9 april 2022

Pieter en Carla in het zonnetje

Het bestuur van het Nijmeegse fonds De Beide Weeshuizen verraste onlangs de vrijwilligers van het Klussenteam van het Huis van Compassie met de Stijn Buys Pluim: een erepenning, een oorkonde en een geldbedrag.

Jaarlijks reikt stichting De Beide Weeshuizen de zogeheten Stijn Buys Pluim uit aan vrijwilligers die zich verdienstelijk maken voor Nijmeegse jongeren tot 28 jaar in achterstandssituaties. 

De Pluim 2021 was bestemd voor de vrijwilligers van het Klussenteam. “Wat het Klussenteam zo bijzonder maakt, is dat dit team bestaat uit vluchtelingen. Deze vluchtelingen helpen Nijmegenaren die afhankelijk zijn van de Voedselbank door klussen aan huis te doen, zoals schilderwerk, behangen, vloer leggen en tuinieren. Het Klussenteam geeft hierbij bijzondere aandacht aan gezinnen met alleenstaande ouders.”

Bestuursleden Clara Sander en Tjeu Verstappen van De Beide Weeshuizen reikten de Pluim uit aan Carla Schoenmakers, coördinator van het Klussenteam, en Pieter Poels, algemeen coördinator van het Huis van Compassie.Het geldbedrag mag door de vrijwilligers van het Klussenteam vrij worden besteed. De gift hoeft niet aan een project te worden uitgegeven.


Energiecoaches Helmut en Christa in De Dukenburger maart 2023

https://www.dedukenburger.nl/bladeren-2/808-energiecoaches-helmut-en-christa


Energiecoaches Jan en Ria in Hart van Nijmegen maart 2023

Hart van Nijmegen | Magazine voor de 18.000 inwoners van Nijmegen Midden


Energiefixers

Energiefixers aan het werk in Zwanenveld, Meijhorst en Aldenhof (nieuws.nl)

Nijmegen maakt vaart met energiefixers: in halfjaar zeker 3750 huizen energiezuiniger | Nijmegen | gelderlander.nl

Tochtstrips en radiatorfolie: speciale ‘energiefixers’ in Nijmegen helpen je met een lage(re) energierekening | Nijmegen | gelderlander.nl

Foto: Peter Saras – De Dukenburger

Energiecoach Volkert in Wijkkrant Nijmegen-Oost januari 2023


Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan even contact op via .