Energiefixer

Op woensdag 31 augustus 2022 heeft wethouder duurzaamheid Tobias van Elferen het startschot gegeven voor het project met de Energie-Fixers. Dat deed hij in de 44e straat Zwanenveld.

Foto: Peter Saras – De Dukenburger

De EnergieFixers beginnen als eerste in de wijken Aldenhof, Meijhorst en Zwanenveld.

De Fixers komen, wanneer het de bewoner uitkomt op bezoek en ze nemen gereedschap en isolatieproducten mee. Daarna gaan ze aan de slag in huis, op basis van de gemaakte afspraken. Ze installeren bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrips en geven uitleg hoe de centrale verwarming beter/slimmer is in te stellen. Met het doel om met minder energie het huis warm te krijgen. En de warmte in huis langer vast te houden. Dat scheelt in de portemonnee en de fixers zijn helemaal gratis, als bewoner hoef je zelf niets te doen. Een bezoek duurt tussen de twee en vier uur.

Elk huis is anders, maar dit zijn de vijf meestvoorkomende maatregelen:

  • reflecterend materiaal achter radiatoren (radiatorfolie)
  • ventilatoren onder de radiator (warmte wordt sneller en beter verspreid)
  • tochtstrips die de kieren dichten
  • de cv slimmer instellen
  • koppelstukjes en/of filters waarmee u water bespaart (o.a. een doorstroombegrenzer voor de douche).

Doelstelling van het project (wordt uitgevoerd door Kombisol) is zo’n 3250 woningen (minimaal 3000) in dit jaar aan te pakken. KombiSOL en Huis van Compassie slaan de handen in elkaar om de gemeente Nijmegen te ondersteunen bij het realiseren van deze opgave en werken daarin nauw samen met Bindkracht10. Het project ‘Energiefixers’ is een project zonder winstoogmerk en brengen we onder in de Stichting SOL Foundation in nauwe samenwerking met Stichting Huis van Compassie.

De energiefixers worden betaald, de woning wordt gratis ‘gefixt’. Bij energiebesparing is alleen mogelijk als de bewoners in hun gedrag rekening houden met energieverbruik. Na het werk van de fixers wordt aan de bewoners aangeboden dat een energiecoach hen kan bezoeken, om hen te helpen om zo zuinig mogelijk met energieverbruik om te gaan.

Update:

Op dit moment (half maart 2023) zijn reeds 2500 woningen onder handen genomen (aldus Joost Smits op de Startbijeenkomst Bewonerssteunpunt Energietransitie – 16 maart 2023 in de Thiemeloods).

Maak direct een afspraak met de Energiefixers

Wilt u een lagere energierekening en meer wooncomfort? Als u in de wijken Zwanenveld, Meijhorst, Aldenhof, Lankforst, Malvert of Goffert woont, kunt u zich nu aanmelden om een Energiefixer te laten komen. Het maakt niet uit of u huurt (van bijvoorbeeld Woonwaarts, Talis of Portaal, of van een andere verhuurder) of een eigen huis heeft. Ieder huishouden wordt geholpen!

Woont u in een andere wijk?

De Energiefixers beginnen in de wijken Zwanenveld, Meijhorst, Aldenhof, Lankforst, Malvert en Goffert. Andere wijken volgen later. Wanneer we hier meer over weten zullen we dat melden op deze website.

Links

Energiefixers Nijmegen – WordPress (luchtdichters.nl)

Wij zoeken EnergieFixers – Talis

Energiefixers aan het werk in Zwanenveld, Meijhorst en Aldenhof (nieuws.nl)

Nijmegen maakt vaart met energiefixers: in halfjaar zeker 3750 huizen energiezuiniger | Nijmegen | gelderlander.nl

Tochtstrips en radiatorfolie: speciale ‘energiefixers’ in Nijmegen helpen je met een lage(re) energierekening | Nijmegen | gelderlander.nl

Aanmelden voor EnergieFixer – Energieloket: energie besparen – Diensten – Gemeente Nijmegen

Een reactie plaatsen

Log opnieuw in om te reageren.

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan even contact op via .