Bewonerssteunpunt Energietransitie

Sinds enige tijd bestaat er in Nijmegen het Bewonerssteunpunt Energietransitie.

Het steunpunt is een gezamenlijk initiatief van actieve bewonersgroepen uit de wijken Hengstdal, Hees, Bottendaal, Altrade, Aldenhof, Ooyse Schependom, Energiecafé Mook en Middelaar en DuurzaamheidsCafé Berg en Dal met steun van de gemeente Nijmegen, het regionale Energieloket, Huis van Compassie en Energiecoöperatie WPN.

Bewonerssteunpunt Energietransitie Nijmegen
Openingsscherm Startbijeenkomst Bewonerssteunpunt Energietransitie 16 maart 2023 Thiemeloods

Op 16 maart 2023 werd de 2e Klimaatborrel georganiseerd. Op de 1e Klimaatborrel (19 januari 2023) vertelde Jan van de Veerdonk in zijn thuishonk de Thiemeloods over zijn werkzaamheden in monumentale panden in Nijmegen, hoe druk het was en hoe hij middels vele informatieavonden zijn kennis wilde delen. Zijn eerstvolgende informatieavond is op 11 april 2023.

De 2e Klimaatborrel kreeg dus als titel Startbijeenkomst voor het Bewonerssteunpunt Energietransitie. Wethouder Tobias van Elferen opende de avond:

Wethouder Tobias van Elferen opent de avond
Wethouder Tobias van Elferen opende de avond

Een aantal bewonersgroepen presenteerden zich, ook van buiten Nijmegen.

De avond werd druk bezocht. Bij de verschillende tafels ontstonden geanimeerde gesprekken.


Niels Verstappen (energieambassadeur via het Huis van Compassie) en Joost Smits (coördinator energiecoaches en energiefixers) vertelden over het werk van de energieambassadeurs, de energiecoaches en de energiefixers.

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan even contact op via .