energiecoach

Energiecoach Nijmegen

Een energiecoach helpt mensen energie besparen, door samen met een collega-energiecoach op bezoek te gaan bij andere Nijmegenaren. De energiecoach geeft mensen praktisch advies over hoe zij kunnen besparen op hun energiekosten: gas, water, elektriciteit. Het gaat daarbij om simpele maatregelen en kleine gedragsaanpassingen.

Een energiecoach gaat met jou een gesprek aan. Je kunt vragen stellen rondom je energieverbruik. Indien je dat wilt loopt de energiecoach samen met jou door de woning. Samen onderzoeken jullie waar er mogelijkheden tot energiebesparing zijn.

Als je dat wilt, kijkt de energiecoach in de meterkast, bespreekt de energierekening(en) met je en praat met je over jouw verbruik en wat je belangrijk vindt. Samen bekijk je wat er kan veranderen. Je krijgt bruikbare en handige tips. Zo’n advies op maat is goed voor je portemonnee én goed voor het milieu. De energiecoach kan na een tijd, indien je dat wilt, nog eens op huisbezoek komen. Samen kijk je dan hoe het lukt met de tips en adviezen.

Een energiecoach is een onafhankelijke vrijwilliger en werkt vooral voor de bewoners zelf. De vrijwilligers die als energiecoach werken, doen dit vanuit het Huis van Compassie Nijmegen. Vanuit het Huis van Compassie worden de energiecoaches ondersteund. Zij krijgen een cursus, zodat zij goed in staat zijn om te kijken welke energiebesparende maatregelen zinvol zijn in uw situatie.

Wat doet de energiecoach niet

Een energiecoach in Nijmegen geeft alleen advies rondom simpele maatregelen en kleine aanpassingen in je gedrag rondom energiegebruik. Soms is een energiecoach speciaal opgeleid, bouwtechnisch geschoold en deskundig genoeg om ook adviezen kunnen geven over grote aanpassingen aan de woning, zoals zonnepanelen, een warmtepomp of grote isolatiemaatregelen. Heb je daar behoefte aan, moet je in Nijmegen e.o. op zoek gaan naar een energieadviseur. Je kunt ook terecht bij de gemeente, bij de Adviseur Duurzaam Wonen.

Heb je een eigen huis, kijk dan eens op Nijmeegs EnergieBespaarAdvies (NEBA).

Energiecoaches zijn er niet om je te voorzien van gratis advies, als je zelf goed in staat bent om dingen uit te zoeken. Als energiecoaches willen we vooral onze tijd steken in mensen die onze hulp hard nodig hebben omdat ze te maken hebben met energiearmoede.

Hulp van een energiecoach inschakelen?

Wil je graag een energiecoach op bezoek, om je te helpen met kleine energiebesparende maatregelen en om te weten wat je kunt doen om je energieverbruik omlaag te krijgen? Stuur een e-mail naar .

Zelf energiecoach worden?

Als je interesse hebt om zelf energiecoach te worden, neem dan contact op via . Op deze pagina van het Huis van Compassie Nijmegen staat meer informatie.

Cursus Energiecoach

Op 27 september 2023 start weer een nieuwe cursus, kijk hier voor meer informatie.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met:

Adam Elhaj (spreekt ook Arabisch)

Links

Energiecoach Pieter van der Kaaij op Omroep Gelderland Edem Jenessi heeft energiecoach Pieter gevraagd om hulp, ze vertelt in dit filmpje op Omroep Gelderland wat dit voor haar betekent. Pieter van der Kaaij werkt als vrijwillig energiecoach vanuit het Huis van Compassie, hij geeft ook de cursus aan de (nieuwe) Energiecoaches.

Energiecoaches in de media: Energiecoaches en ambassadeurs in de media – Energieambassadeur Nijmegen

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan even contact op via .